♥ Assalamualaikum, Jemput Masuk! :)

Friday, December 31, 2010

Rental House

Alhamdulillah. syukur sgt2. at first i da give up cari rental house. semua xnk bg duduk kejap. ade yg bg pun i risau tgk tmpt kurang selamat. memang kena memilih sebab kami duduk semua pmpuan. maka sgt la cuak in case of anything. tp i da dpt rumah sewa. owner pun org pahang jugak. dan mereka sgt2 la baik sebab bg kami sewa a few months je. terima kasih kakak intan dan husband dan anak2 XD

Tadi i da byr deposit dan da sign agreement. dah dpt kunci rumah pun. rumah pn da nampak bersih. tp bapak ckp still kna sapu dan mop. dan boleh bwk brg2 dah. rumah tu da partially furnished. so katil, wardrobe, sofa, meja mkan da ada. bersyukur sgt2. security pn ada. so, xdela i asyik fikir mcm mane kalau kena rogol atau kena rompak.takut sgt.<--sgt bengong tp sungguh paranoid. oke, ni gmbr rumah ni credits to tuan rumah dan juga mudah.com.my

i cari rumah kt mudah sebab i xde mase nak pi cari tgk kn. act ade 3 pics of rumah sewa. tp i letak 1 jela dulu yeh? 3 rooms with 2 bathrooms. walaupun xde la besar mane tp insyaallah akan selesa. at least ade tmpt tinggal kn. bilik i yg ade katil tuh. xsbr nak make up bilik. yeay! :D



p/s: kaki i pun da pulih sepenuhnya. terima kasih Ya Allah. so, hari ni mood sgt baik. even broadband lembab teramat pun i still mampu tersenyum. lepas tu tadi i suruh rasdan suapkn mc flurry oreo berries kt i. giler gedik. citer kt my mum. dia terus jealous pasal bapak xde pun nak main suap2 dgn dia. ok, esk breakfast akan suapkn mak mkn yeh :P

selamat tahun baru semua. haha :)

Tuesday, December 28, 2010

:(

I rasa semak sangat sekarang. seriously, no joke! oke, tak nak fikir sangat. Ya Allah, permudahkan la segala urusan ku. amin :)

Saturday, December 25, 2010

Kaki.

Kamu semua masih ingat tak? yg tapak kaki sy bengkak?tak ingat?oke, fine!sentappzzz<--over boleh eja gini. haish, sila refer sini.

Semalam betul2 teruji. pagi tu i think around 6.45 pagi kot. sedang bersiap2 nak keluar rumah. i was searching for something (tapi tak ingat ape benda), i accidentally terpijak sesuatu yang tajam. and i boleh rasa benda tu mcm terucuk betul2 ke dlm kaki. ouchhh sangat sakit. i try keluarkn tp boleh :(

i ran dgn sebelah kaki to my parents' room. my dad is the loo. at that time da xde mase nak knock the door. i masuk mcm tu je. kijam kan? haha i told my dad apa yg berlaku. my dad tgk sambil tekan2. dia ckp xde apa2 pn. boleh pulak dia nak tekan. kang lg masuk ke dlm pulak. mase tu darah dah merata2. pastu bapak ckp ala keluarkn la sendiri. xboleh. ssh sgt. gune kuku awk dia ckp. T.T

mmg gune kuku pn xboleh. lepas tu i suh my maid amek kn tweezer kt dlm bilik i. lepas tu i cabut mende tu pakai tweezer. alhamdulillah berjaya. my maid ckp ia nya serpihan kaca. i pun percaya jela. sebab da xnk tgk balik da kn. dlu when i was small, i pernah terpijak jarum. wow! at the same place jugak. kt tapak kaki kiri. :D

dan sampai skrg sy masih paranoid dengan sharp objects. serius bila ingat balik nak nangis. <---dasar manja.

lepas tu da bubuh plaster. jln mesti kene gedik2 kn supaya semua org tahu kaki sakit. haha. tp tetap tabah drive sampai kl jugak.

oke2 proceed to petang nya pula. i jatuh tangga kt ou. mase tu turun tangga. i xnampak yg da terskip 1 anak tangga. dan kemudian jatuh la mcm nangka busuk. tp i tak busuk. wangi giler. lg wangi dari sabun attack double action 1.6 kg tahu tak! i jatuh pasal xnampak anak tangga kn. tp bila da jatuh terus bangun da pura2 berjln mcm biasa. <--supaya org lain tidak menuduh i terjatuh. sebab kalo da jatuh jln mesti terhencut2. i tak sure ejaan terhencut2. i google la nak cari ejaan yg betul. lepas tu xde. dia blh ckp "did you mean terpancut". owh no!pervert.cis!

dah2. tiada porns di kawasan ini. hesih. lepas tu kan balik rumah xrasa sangat. terus sambung cerita tp bila da lame2, lg sakit. tp i kn pesen yg degil. mane nak taruk ubat2 ni. tp i xtaw la ni kali ke berapa i jatuh tangga. rase nya da more than 10 times. mmg selalu jatuh. jatuh cinta dengan lelaki muda seperti rasdan pun selalu. opps :)

anggap jela dugaan utk semalam. my mum ckp sebab i curi kasut adik i semalam. tu yg dia xredha. hah, ambik kau. skrg nak jalan pun agak sukar. oke2 i ngaku slh. tp i xcuri pun la. i tumpang pakai je :P

bila balik rumah, kaki sakit ade la alasan i nak mkn nasi. yeay! semalam i langgar pantang . i mkn nasi 2 kali. sekali mkn aromatic rice kt kenny rogers dgn sekali lg kt rumah dgn aromatic tempe! haha. hopefully esk bertambah baik. doakn kaki sy cpt sembuh ye ;)

oke bye anak2. jumpa nanti ye. as-salam :P

p/s: rasdan kijam giler. boleh dia suh i drive and amek dia kt rumah. mmg sengaja nak bg i menderita. walhal rumah i dgn dia 5 minit je taw. tp kalau jam kt depan kedai aci jadi 6 minit :P

Wednesday, December 22, 2010

22.12.2010

I went out since early morning. sampai la ni tak balik2 rumah lg. Pergi cimb(bank card hilang), tukau duit, shopping kt tong fatt (tong fatt lg besar dari teco taw!), tawaf2 bandar, dan lunch.

As for now, I'm waiting for my baby grey at Perodua. Serious bosan tunggu service kereta ni. Nasib baik ade lappy dan broadband.

Okay, gtg now. c u later. bye

p/s: sudah 11 hari tak mkn nasi. Tabah kan sy? nk kurus punya pasal. chayok zaty!

Monday, December 20, 2010

Demi Kamu

Esk ade AGM. bukan anugerah gadis manja ke apa oke. seriously mls giler nak drive ke unisel. dah la sorg2. xpek2, i lyn dangdut dlm kete. dah tu, kena byk balik semua result yg ada. result test kete, result pmr xperlu bwk ye. cuma result spm, exam degree dan foundation, muet.

I dah hilangkan i punya result exam. ade yg i letak dlm 1 file ni. lepas tu file tu xtaw mane pergi. kalau la i boleh buat back up file kn, dah lame dah. tp foundation punya result semua ada. degree la. sem 1,2,3 dan 6 mmg gagal dikesan. yg ada 4, 5, 7 je. sadis bukan?

Dorg ckp kalo suh unit exam print balik, rm30 for each. kertas same je gune ketas A4. bwk kertas sendiri boleh x?lebih baik bg pendrive, suh org unit exam save kn. pastu gi halilah bookshop. print kt situ. baru rm0.30 for each. print byk2 pn takpe. suka2.

Pada mulanya, result muet mmg dah lame giler hilang. Pasal ambik pun tahun 2008. I sibuk cari result spm balik. mmg tabah gila mencari. lepas tu, tibe2 je terselit result muet kt celah2 kertas2. alhamdulillah.

dah mls nak cari dah. kang jumpa semua result pula. <--sepatutnya mmg harus kumpulkn semua tu balik. dasar pemalas.

tg, pasal i bukak balik kotak2 buku lame yg da berhabuk, tgk i da sema-sema(selsema). cpt iyum(cium)! eh tak! melampau. ye, ini semua adalah demi kamu wahai AGM!ok bye!

Thursday, December 16, 2010

What Your Birth Month Says About You

This is February. Rasdan punya. Haha. taken from fesbuk.

* Abstract thoughts
* Loves reality and abstract
* Intelligent and clever
* Changing personality
* Temperamental
* Quiet, shy and humble
* Honest and loyal
* Determined to reach goals
* Loves freedom
* Rebellious when restricted
* Loves aggressiveness
* Too sensitive and easily hurt
* Showing anger easily
* Dislike unnecessary things
* Loves making friends but rarely shows it
* Daring and stubborn
* Ambitious
* Realizing dreams and hopes
* Sharp
* Loves entertainment and leisure
* Romantic on the inside not outside
* Superstitious and ludicrous
* Spendthrift
* Learns to show emotions

Meh nak komen sikit. Yes, part quiet, shy and humble tu betul. Mmg most of the time dia xbyk ckp. Kalo kentut pun secara diam2. haha :P

What??loves aggressiveness?me likey tis one. aha. i wish kalo i tampar dia, mesti dia akan suka kan?mungkin la. haha

Too sensitive?hurm agak la. kalo i sentap, dia 10 kali nak sentap balik. lps tu bila i call dia jwb tapi pura2 xnk lyn. jual mahal. kalo mase pujuk i dia, i ada slh ckp sket, hah, dia sentap balik. last2 da mls. lantak kau la. terus dia ok plak. haish. gedik betul.

Stubborn pun mmg tepat sekali. degil dia tu xtaw la nk bandingkan dgn apa. ingat lg the first time kami watch movie. mase tu i pkai baju kurung. haha, bru balik kelas katekan. ahax. mase tu i nk tgk high school musical. tp dia ttp degil nak tgk citer jebon quantum solace dia tu. i pujuk2 dia xmaw. last2, i tdo dlm movie dgn aman.

Showing anger easily tu kadang2. kalo i driving, dia selalu tidur dgn bantal strawberi. Lepas tu, i mesti akan tarik2 rmbut dan jerit2 suh bangun. dia bangun, tp muka ketat mcm nk ngamuk je. pastu trik2 bantal strawberi i tanda protes. walapun dia kelihatan comel dlm keadaan begitu, tp i kena la cover kn. ahax.

Dislike unnecessary things hmm yeap. betul. even if nak beli brg, he will ask me, "Perlu ke nak beli benda ni? Jgn membazir blh tak?" and i ni jenis yg tak boleh ada tangan kt duit. suka beli menda2 yg ngarut2 dan tak perlu.

Romantic on the inside not outside is totally true!!! He rarely shows yg dia tu sweet talker, romantik ke apa. mmg tak! kalo keluar gi kfc ke, dia bukak pintu terus tutup. i selalu terhantuk pale kt pintu. mmg dia tak romantik kt luar. tp i xkesah. syg jugak kan.

Most of them are true. xkn nk describe sesatu. i bg cth yg paling selalu terjadi. ok bye

Wednesday, December 15, 2010

Matang

Tengok la, selepas pulang dr perpustakaan, sy bukan nk insaf atau mewujudkan budaya membaca dalam diri. Tapi, sy sungguh seronok bermain game bodoh ni. mmg mcm budak kecil yang tak matang.

Haish. tlg la matang sedikit! Oh, sy suka 1 lagu childish ni. sy pun xtaw la mengapa sy suka kan costume mereka dlm video clip lagu ni. cepat la dengar jika anda rasa tak matang. jika anda rasa anda sudah terlalu matang, jgn! jgn la matang sgt. tlg la buka dan dengar ye. aha.

Lagu tak matang boleh di dengar di kawasan ini sahaja. sila picit pada perkataan matang terbabit. Lagu ni siap ade buat bunyi vavi. tak caye tgk lirik dia oink oink. Lepas tu suka tgk snow white nak penyapu. selalu witch dan harry potter je kan naik flying broom stick? Lepas tu mase i google, i jumpa gmbr ni. Explanation dia ckp belon tu menggambanrkan wicth naik flying broom la konon nya. Tapi, sumpah i pikir lain. Heish! >.< hahahaha

i xnk pamer gmbr tu kt blog ni. sila rujuk sini kalo org betul2 eager nak taw gmbr apa. fikir la apa korg nk fikir. lepas tu, yg ni wajib tekan taw!bye semua orang yang tak matang!

15.12.2010

Just arrived home around 6.45 pm. I'm totally weary of driving and long journey!

We have to park our car jauh giler dr library. Jalan kaki ala2 tourist gitu. Walhal matahri terpacak atas kepala. Konon2, buat vitamin la tu wpon jam da pukul 11pg. Boleh plak sesat kt tengah2 alam tu kan. Nak naik bus kang xtaw nk stop kt mane. Tgk directory map tulisan kabur. Mmg sengaja tulisan tu nampak blur, supaya lebih challenging. Bagus bukan?

Once we entered the library, rasa lega gila. Air cond tingkat bawah best!Tapi bila baik tingkat atas, rasa a bit warm. Pusing2 dlm tu. Rasa mcm budak terencat jap. Yela, library kt sana canggih dan better la dr unisel.

Tapi kan, we thought blh masuk bilik khas. Bilik tu ada cth2 research paper. And the pak cik at the counter tak bagi kami enter. Why? Just because we're not from the public universities. I can smell the bias-ness here. Kenapa nak beza2 kn student from ipta n ipts? Maknanya student ipta jela boleh access. xkira la dr mana2 u, as long as public u kan? Kenapa xnk share bahan dengan student ipts? Im not mad ke apa. Just terpikir. adakah termaktub dlm undang2?if betul2 ad dlm undang2 sekali pun, i think tak perlu nak meng-anak tirikan ipts. and the way pak cik tu ckp 'even unisel pn kami xbenarkan masuk. mcm cynical je. Frankly speaking, i dun think that semua student ipta tu bagus. and bukan semua student swasta tu tak bagus. i noe that im no one nak ckp2 pasal ni semua tp, i think tak patut the way they treat us. tp xleh jugak nk slhkn pak cik tu, dia pun bekerja ikut arahan kan. haish =.="

Hurm well unisel pun tak keluarkan any letter so that we can go to any library kan. xboleh nak ckp apa2 la kan. btw, the books in the library are quite helpful. Alhamdulillah, im done with my chapter 1.


Bukti2. tehee.

Apa2 pun, we had our lunch kt papparich bangi. the food was okay la. sedap jugak. i had k.tiaw dgn aym steam. mmg mkn smpi stim. haha. wpon i terkial2 mkn kuey tiaw pkai chopstick tp kaber baik giler sebab dan ade kt sblh!Haha. plus, ice cream kt tutti frutti sedap giler! Tapi tgk harga, terus jd giler! Tp sekali sekala apa slh nya. next time nak ajak dan pula.

mine is sebelah kanan. base ice cream blueberi. pastu add kiwi, strawberi, choc chip, longan,choc syrup. suka sebab boleh pilih sendiri. worth it la Rm14.85 for each.


i curik both pics from fesbuk pak mahat. okay everyone, i need to pee now. haha. bye.

p/s: thanks to pak mahat for today. plus. i da bg tadi da crosstisch yg i buat kt dan tadi. he loves it. i mintak dia gantung kt dinding dekat dgn meja study dia. abg,kalo u bace ni. and u tak gantung2 lg, i bunuh u. siap la. i gomol u sampai mati. okay!melampau!betul2 bye -keluar ikut pintu kecemasan-

Library :D

Currently is in UPM. Working hard menyiapkan chapter 1 untuk research saya! Suka tengok library kt sini. Haha. Ok i supposed cari buku. bukan bukak blog. okay pergi dulu.


p/s: Seminggu da xmkn nasi. yeay!tapi kan...skrg ni rasa sangat3x lapar ;(

Saturday, December 11, 2010

Saya Pemalas. Marilah Kawan Dengan Saya.

Hari yg paling malas dlm hidup. Haha. Boleh tak tajuk ini diterima utk buat karangan penulisan upsr? Tak boleh ea? Ok fine! haha. tanya la, kenapa aku mls sgt rini. tlg la tanya. tanya la cpt.tnya je boleh tak?Berapa kali ni buat siaran ulangan perkataan tanya tu?-smbil hantuk2 kepala kt bucu meja talipon-

Mlm td da berjanji dgn rasdan nak skipping pg ni. nk buat 100 kali. Cecita memang besaq okay. Lepas tu, pg tadi rasdan call dan paksa aku buat skipping. Mcm biasa la, mlm yg sebelum aku kan berjanji dgn bersungguh2 namun, keesokan hari nya, aku akan beri pelbagai jenis hiasan dan alasan. Akhirnya tutup kisah skipping, terus sambung sleeping XD

Lepas tu mak panggil, ajak masuk bilik. Jeng jeng jeng. Ingat nk bg fulus ke kan. Rupa nya ajak menimbang berat badan. Lalu terus amek penimbang, suh mak naik. Lepas tu ejek2 mak. Mesti berat wooo ini nyonya kan. Mungkin mak rasa mcm terhina dgn ejekan, terus memberi arahan supaya aku pulak yg naik dan timbang. Apa?nk taw berapa berat aku ke?tak payah! Result nya memang mengecewakan. Boleh plak berat mak sipi2 je dgn berat aku. Grrr!!!Kali ni betul2 terhina. terus merajuk, masuk bilik dan membuat sit up sebanyak 20 kali. 20 je pn sebab terus sit down pasal da tak larat. Nyesal tak khianat awal2, letak sebelah kaki aku ke kan masa mak timbang berat dia mula2 td. Cis! Pasni tobat takmau main timbang2 berat dgn mak dah. Timang2 manja xpek. Haha :P

Proceed dengan cerita lain yang berkaitan dengan berat dan badan. Masih belum memulakan chapter 1 lg utk term paper. Td da bangun pastu on laptop nk buat. Semangat giler. Siap warning Ira jgn ajak pergi mana2 hari ni. Dia mintak bwk dia pergi kedai pasal nk beli ubat jerawat pun aku postponed lepas Perayaan Krismas. Giler kejam woo!

Tapi...

Last2 i bukak je facebook. terus lalai main farmville dgn cityville. kepada mereka yg terbaca post ni, sila hantar hadiah taw! Tak kira nak jugak! Kt farmville i da tak mau spe-sial deliberi nih. I nak hadiah2 byk utk letak bwh pokok krisms kt ladang. Paling best, ade org anta aku gift. pastu xleh open sampai krismas. Vavi jek. Utk yg tak main cityville, sila la main. demi aku. haha. Jd la jiran aku. Supaya aku boleh beli mcm2 benda. Kalo x, aku xleh beli ade certain brg pasal tak cukup jiran. marilah kita mengamalkn semangat kejiranan. harus add aku sbg jiran phm??!!Ini satu ugutan keras!<--tetibe berkelakuan psycho pula di sini.

So, kesimpulan nya da nampak kn betapa mls nya aku hari ni. Mls skipping. Mls timbang berat bdn. Mls buat chpater 1. juga lg 1, mls mandi! Opps. busuk ke?*smbil kepit tgn bwh ketiak.biarkan beberapa saat. terus hidu dan cium tgn td.* Pergh, wangi lagi. Bau deodorant masih harum. Jadi, mengapa mahu mandi?bazir sabun jek taw!

Okay bye semua tentera semut. Mls da nk update velogg ni dah. oh btw, nk bgtaw 1 dunia kalo bleh. Umum depan press lg bagus. Ermm..aku kan..kan..sbnr nya kan..haha. malu la nk ckp.aha.masuk rini da 3 hari turut2 xmkn nasi dan menda2 merepek. eceh.haha. nak gelak atau nk kena lempang?ok fine!aut duluuuuuu~

Wednesday, December 8, 2010

Sibuk

Aiyaya hari tu sibuk sangat dengan kain polkat dot nak buat baju kurung. Skrg ni sibuk sangat dengan kain cotton corak leopard nk buat baju kurung. Mak confirm tak bg. Tapi, sy dah bosan dengan corak bunga2. Boleh la mak? Kan dah nak practical. Kena buat baju kurung banyak2. Kali ni je yeh?<--walapun mak tak kan mendengar rintihan anak nya di sini. Haish. Tapi, sy betul2 mahukan nya :(

Haish, skrg ni sibuk nak buat baju kurung(sebab semakin gemuk), sibuk nk buat term paper, sibuk jahit crosstich, sibuk nak jaga ladang(farmville, haha) dan paling penting......sibuk nak kurus dgn dr diet. eceh. sy betul2 nk kurus tau! :P

Tuesday, December 7, 2010

Terlelap.

Semalam akibat terlalu penat sgt driving ke unisel, terus terlelap sambil makan epa hijaul. Tulah, sapa suh mkn sambil baring. Dasar pemalas memang cenggitu. Mak ckp sy genggam epal tuh dgn penuh perasaan walapun diselang seli dgn dengkuran beruang~ :P

Giler buruk perangai. Bila bangun, ala, epal da dioksidakan la. terus buang. membazir betul.

Hari ni pulak, konon2 nk habiskan saki baki jahitan. Yela, kn sume org da start working on term paper, so sy pn nk siapkan la keje2 jahitan sy. tapi, disebabkan start jahit dr siang, tah mcm mane boleh terlelap smbil pegang jarum. Gunting betul2 sebelah kepala. Bahaya betul.

Esok tak tahu la apa nak jadi, Esk nk bgn pagi dan memulakan chapter 1. haish, mintak2 la tak terlelap depan laptop. Bye semua.

p/s: berapa kali nk ulang perkataan terlelap ha?

Saturday, December 4, 2010

Misi Berjaya!

Okay tak nak tulis benda yg merepek2. sangat penat hari ni. yg penting, misi berjaya. alhamdulillah. terima kasih rasdan, sebab berkonvoi pulang bersama sy. walaupun awk selalu tinggalkan jauh kt blkg kan!cis~

dah sampai rumah, terus pergi dewan. esok majlis kenduri besar kak long dgn kak huda. haish. T.T

bye semua. x.x

p/s: nk sambung buat term paper ke nak sambung menjahit?

Thursday, December 2, 2010

Planning Untuk Esok ^.^

Esok akan ke Unisel. Tunjuk tajuk and proposal yang mcm hina je aku rasa. Rasa cam org lain nya tajuk lg bagus. Tetibe rasa buat pasal authentic material ni mcm tak best pula. Takpelah. Hope everything goes well. Juga esok buat pertama kali sy memandu jarak jauh sorang2. walaupun sampai gombak je. Lepas tu meet rasdan. dia akan accompany me sampai unisel. lepas tu, balik raub konvoi dengan dia.Oke oke. sy akui, sy agak paranoid. Tapi, doakan saya yg sengal ni. oke?

Juga, pg esk ada majlis khatam Quran bersama2 kazen2. Maaf, tak dapat join. Tapi, untuk akad nikah Kak Huda ptg esk lepas asar, insyaallah sy cuba akan ada. Oh tidak, maknanya, sy harus pakai baju kurung la pergi unisel. nnt terus pergi masjid. <--abaikan. reminder utk diri sendiri.

Oh,tanaman sy kt farmville!juga hospital city sy!Lupa nk harvest.bye semua orang lidi. :P

:)





Almost done








O' proposal~











Yeay!






Alhamdulillah








Esok pergi unisel






Tededee


:)

Tuesday, November 30, 2010

Term Paper

The name list of term paper is out. I've checked mine. At first, I'm under Mejar Hadzrie but then, they have changed me and put me under Mr. Fareez. So, as for me, I don't have any problems with that!

So now, I think I should start working on the proposal. Thou its just a proposal of my research but then still need to give the best! I'm still thinking pasal topic apa yg menarik. Haha. There are a few possible topics in mind dah. Entah la. bab2 buat proposal memang tak pandai!Heish.

Some says we need to submit the thing by this Friday. I havent prepared anything. Seriously nervous! :P

Anyway, pray for me. Risau pasal both; term paper and practicum. 0.o

k everyone, selamat pukul 8.13pm. I kena struggle buat proposal. walaupun masih blur. Btw, 1 question. We dont have any briefing regarding the term paper. So, i think our supervisor should give us the guidelines first before we start working on it. Phew~Goodluck Zaty! ;)

p/s: masih nak tergelak teringat adik perempuan sy yg terlalu gilakan korea sehingga tersalah describe the faces of Korean. she said,"Apelah, org Korea HIDUNG DIA SEPET." Okay, tak best pun. Tapi, my mum and me laughing gila vavi la. My mum almost nk tersedak pasal ketawa terlalu bersungguh walaupun dia sedang mkn keropok ikan yg sungguh berminyak.

To Ira, all the best for ur SPM. may ur dreams come true. Her wish is only one: visiting Korea and jumpa dengan Shin Baek Cheol. Bukan Shin Chan, he's one of the badminton player for mix double semasa Sukan Asia baru2 ni. I dunno berapa ramai bf khayalan yg dia ada. Tak cukup dengan Nickhun ke. Haha. Funny la u!bye!

Saturday, November 27, 2010

Tahniah!

Sumpah sakit. Sakit sangat2. Tapak kaki ni da bengkak. Nak jalan pijak lantai pon teragak2. Nak drive pun sakit. Last2 tekan minyak je. Brek mls nk tekan. Kalau nak tahu, sy drive kereta auto guna 2 kaki. Kaki kanan minyak. Kari kiri jaga brek. Pelik bukan. Tp da kaki kiri sakit, sbr jela. Haish. Lg 1, lalau tekan kt area situ lagi la best nya. Pasal sy terpijak benda alah ni mlm td~Sakit wooo :(




Rasdan :)

Haha. Selamat pagi semua. Bgn pagi2, tak gosok gigi terus duduk depan lappy sambil makan nasi. Nk share a few pics. Tribute to Rasdan. *tadah tgn smbil berdoa. Ya Allah semoga Rasdan tak bace post kali ni. Kalau tak, mampus aku*

teedeedee~cpt2, teka mata siapa ni?


Okay, ni BUKAN zombi kilang biskut cap ping pong. Ni model iklan bedak Johnson baby pure and white :P

Close up skit! Okay, juga menawarkan perkhidmatan .... secara percuma. Harga boleh runding~

Okay, another version of him. Tehee~

Press conference. Senyum la skit bang! Tahu la dah jadi artis. Kekwat betul. Haha

Soalan: Boleh ceritakan sedikit apakah pencapaian terbaru anda?
R: Ya, pencapaian sy mmg terlalu byk. Sehingga kdg2 takkan tercapai akalmu. Sy sudah melahirkan beberapa buah album yang antaranya berkonsepkan zapin, dangdut juga lagu2 rakyat dlm bahasa urdu. Skrg ni sy agak busy dengan road show, road block juga road tax di sekitar2 kepulauan sulawesi.

preview lagu tiga kupang. Untuk lagu penuh, taip JKR (jarak jauh) kod lagu dan hantar sendiri ke pejabat pos yg berdekatan :P

Ni cover album terbaru sy yang berkonsepkan pop yeh-yeh. Juga diterbitkan dlm versi poster. Boleh dptkan di steten minyak petronas yang berdekatan dengan tadika kemas skrg.

Friday, November 26, 2010

Travelling

Awww damn tired :D

Tapi best! Tehee~

Semalam: raub-unisel-damansara-raub balik. Haha. Full time driver. walaupun ada 2 jejaka kacak yg menemani sy, rajer dan rasdan. alhamdulillah settle da urusan mara and da ambik slip result :P

Lepas tu, terus pergi berjoli di ikea. Tanya raja, "kau pernah pergi ikea tak? lalu raja menjawab, "Ikea kt sini tak pernah. Ikea kt sweden pernah la." Hoho. slh tanya org. Lepas tu mkn meatball, org depan order 10. Terus rasa tamak menyelubungi diri. Tak nak kalah. Mana boleh sama dengan org depan. Order 15 biji. Lepas tu sampai bijian yang ke 10 terus rasa nk keluarkan nasi lemak kelmarin punya. Tp da jd colour merah. pasal minum dengan air sirap. Tu lah. Org tamak selalu rugi. Pdn muka!

hari ni: bangi-raub. mcm biasa, ditemani rasdan atau nama manja, co-pilot yang kdg2 tak berfungsi langsung. Selalu tidur bersama bantal strawberi sy semasa sy memandu. sesekali je, dia memecah kesunyian dengan mengetutkan diri nya. Agak2 da kena kutuk, terus bangun lalu berkaraoke lagu intifada. Ok, tak menarik langsung cerita anda zaty! Ni kalau buat karangan ni dah kira terpesong dah ni.

Dah. blah kau dari sini zaty! esok nk travel dari bilik tidur ke bilik mayat mandi. bye. nak lyn nasi dengan sambal tempe cicah petai~*sambil bau mulut sendiri*

p/s: Ouh lalalala. I'm working on something. Bukan working to get a baby. Tapi..ade la.. Harap cepat siap. Nnt da siap i tunjuk ye.

Tetibe teringat main masak2 dadih mangga dengan rasdan. Main mekap2 dengan rasdan. *habis patah gincu mak i* Main badminton dengan rasdan. Alaaaa cuti rasdan dah nk sampai penghujung. Nanti sapa nak pergi pasar dengan sy? Sapa nak main game dgn sy? sapa nak lyn glee dengan sy? sapa nak blanja sy mkn? Haha. Okay, asyik nama rasdan je. Tlg la letak nama lelaki lain. asyik guna perkataan yg sama je. Kurang markah vocab ni.

Okay,kali ni betul2 bye. errr rasdan, bila nk bwk sy pergi main layang2 pula? Okay fine. Bye!

Monday, November 22, 2010

Himpunan Gambar :P

Salam semua~

Check out these random photos that was taken on the day of Kak Long Zila's big day :P

Ok ok, frankly speaking, I 'steal' all these pixxa from Kak Hana's album on facebook. Sorry cuz! haha.

Kak long: Wahai cermin sisi, siapakah yang lebih berisi?
Kak huda: Ade kari, ade mee, dah tahu, tanya lagi??!!


hah, diam2..korek sket..kot2 ade saki baki maki taik telinga lebih. Boleh buat sambal cicah dengan roti babu.

abah, dah tak mahu main korek2 ni. pasni main gali2 jek xde kaitan dgn Galileo Galilei Jadi nak mintak ampun. Haha,ada terlihat ikan jaws yg serba biru tu tak. ianya spesis menGANCAM

Ini bukan snowball. Ini snowhite. Ala, terkeluar sikit anak rambut snowhite ni. Takpe, bleh simpan. Nanti boleh buat kenduri cukul jambul pula ;D

We are family, I got all my sisters with me!

amaran keras: ini bukan sabun. ini coklat :P

Alhamdulillah~Semoga berbahagia sampai cucu cicit piut miut kiut yer. Hidup pawang Noh!-tetibe2 je.abaikan orang asing ini-


zzz

dah2..penat main menda bukan2..masa untuk beradu

p/s: rasdan janji lepas subuh nak main badminton. Lepas tu nk main masak2. Okay. Bye semua orang. zzzz

Bosan

Hahahaha. Nk gelak dulu boleh tak. Tehee. Salam semua.

Disebabkan mood swing dan tak boleh tidur maka...

jeng jeng jeng

teka apa aku buat?

hahaha

cop2 bukan benda yang tak elok okay~

masuk yahoo chat.. seriously, lwk giler~

Frankly speaking tak pernah ade pengalaman masuk2 yahoo chat ni ye, sy agak kuno disini

lepas tu bila masuk mula la orang2 pelik tegur sapa. Tegur2 jap. terus blah.

Jmpa org Iran, sri lanka, florida dan mengarut2 lagi. Cis, xde keje kan!

Paling tah pape, wanna c me on cam?i can take off my clothes. Phew!tak hingin aku!

Agak2 dorg nk add kt ym, ignore user..pastu mark as spam..

Hooo zaty jahat! :P

Jum main lagi jum. Hari ni je. Esok lusa tak boleh dah. Haha Bye~

x.x

Mood swing x.x

Sunday, November 21, 2010

Tak suka!

Tak suka! Sangat2 tak suka!


Benci!!ade orang sabotaj kaktus saya!

Kesian kaktus saya. Vavi betul!

Nak yang baru! Nak byk2.

T.T

Saturday, November 20, 2010

Akad Nikah ^.^

Alhamdulillah. Selesai suda akad nikah ptg tadi. Cop cop, bukan i yang kahwin. Tapi sepupu yang comel mcm anak cina. Tahniah, selamat pengantin baru dan semoga selamat diterokai. This word officially bukan dari saya, but her sister, kazen i jugak. Kesian kak long zila, kena usik tadi.

Kak long zila dah nervous2 da before nikah tadi. Pastu dia tanya," Eh, nanti tok kadi ada kan tanya rukun iman ke rukun islam?" Errr tanya saya memang la sy tak pasti ada ke tak. Tapi kurang2 mungkin dia suruh mengucap 2 kalimah syahadah. Lepas tu, dia terus share cerita kawan dia waktu nak nikah. Nak tahu tak? Nak tak? Tlg la nakkkkkkkk. Haha.

Dia cerita, kawan dia ni sangat la nervous. Maklum lah dah nak nikah sangat. Lepas tu, dia tak expect pulak yg tok kadi akan tanya rukun iman. Bila tok kadi tanya je rukun iman, dia jawab, "Kepercayaan kepada Tuhan". Erkkk terkejut la tok kadi tu. Dia mintak rukun iman, bukan rukun negara. Haish. Mungkin dia terlalu risau sangat kot. Tu yang tersilap.

So, kepada kawan2 semua, korang pun bakal pengantin jugak, cuma tak tahu bila je kan. Jangan la pandang ringan benda2 mcm ni. Wajib tahu. Peringatan kepada semua dan diri sendiri juga :)

p/s: wahh i terpilih jadi pengapit utk kazen i nnt. haha. bonda cakap sy terlalu gemuk. Okay, esk janji diet dah. Janji tak makan nasi 5-6 pinggan sehari dah. Dah Maghrib la woi! Pergi sana!Bye :P

Thursday, November 18, 2010

Jom Gelakkan Saya!

This thing happened when I accompanied my cousin who is going to be a wifey soon to the bank. I was damn tired. Too long to wait for our number to be called. Dah la i kena bully dgn budak sekolah yang tangan mcm baru patah. He kept asking me so much annoying questions. And I get mad. I don't really entertain by all his stupidos jokes. Then, I realized that he's just a small boy. I bet he's in Form 2 or Form 3, i guess. See, mcm mana la nk jd cikgu ni kalau takde kesabaran langsung T.T

So, after everything settled, my kazen and I pun keluar la dari bank, nak pergi balik kt kereta. I tekan la alarm kereta. Tapi apesal la tak bunyi2 ni. I tekan lagi. Tak bunyi jugak. Tak semena-mena rasa nak marah. Bila I da melintas, pergi betul2 kt kereta tu, I just realized that the plat number of the car is CCK, bukan CCS. Haiya!Memalukan saja. Luckily, takde siapa nampak. Allah je tahu perasaan time tu. hoho.

My kazen gelak je. I lupe yg I park kereta agak jauh. Takde la jauh sgt. Selang 3 4 buah kereta je. Dahla kaler kereta sama. Tulah, tak pakai spec lg. Kn da confius. A good lesson for me :P

Oh, dah maghrib. I should go now. Still tak jmpa kamera. Still tak dpt nk upload gmbr. Bye semua

p/s: Overslept selepas penat mengisi goodie bags. Sumpah penat buat persiapan kahwin. :(

Tuesday, November 16, 2010

Semut

Hari ni jadi tentera semut yg bergaya bebas. Kena susun wedding card cousin. Ala, mula2 ambik kad, masuk kan dlm sampul, bubuh air liur kt penutup sampul, then lipat penutup sampul, susun letak tepi, ulang langkah ni balik sampai lemah lutut. Mula2, lembap giler buat kerja sebab ngantok. Dah la hujan lebat, kalau tidur pun menarik jugak. Tp bila da masuk kad yg ke 101, terus buat laju2. Lepas tuh, had laju berakhir, sebab finally alhamdulillah settle jugak. Oh Kak Long Zila, nnt I tuntut kepsi i yeh. Mini bucket tuh i punya sorg je taw. Yang lain order bun cicah dgn whipped potato je! :D

Lg 1, supposedly, nk upload gmbr kt cameron. But then, tah mana kamera terbabit. Give up da cari. Mesti bapak sorok. Tahu dah. Tak pun, mungkin kena makan rendang daging dulu kot. Selamat Hari Raya Aidiladha everyone. Haha. Bye semut2 :P Cakap pasal semut. Nah, baca lah kisah Nabi Sulaiman dgn semut. Taken from here

p/s: cube kau orang listkan perkatan yg ada kena mengena dengan semut:
aku semut merah, kesemutan, enjet2 semut, biskut sarang semut. wow, yg last ni i suka. Uols boleh click kt semua ni untuk keterangan lanjut :P

Saturday, November 13, 2010

Day 1 Part 2

It looks like I couldn't stop updating my blog. tehee.

At first we planned nak have steamboat kat tempat lain. Giler jam + hujan + pasar malam. We were stuck and we changed our plan. We went to somewhere else. Okay, we had steamboat for our dinner. Its raining outside so I guess steamboat is perfect for us. Like I always did, I eat a lot. Damn, no pic nak share. Its okay :P

And like I always did, I mesti akan order extra makanan. Though its raining heavily outside, I gigih order strawberry fried ice cream. I asked bapak suruh makan lagi and this is what he replied to me, " Perut abah bukan mcm perut awak. Diisi pun tak kan penuh". Then, my mum pulak sambung, "Kak Long, tlg la ade beauty conscious sikit". I tutup telinga and sambung makan.

Suddenly, my little brother cakap kuat2, " Hei, budak gemuk ni. Jgn mkn byk sgt, nnt kereta tak boleh jalan". Lepas tu, bila masuk kereta I asked my bapak bukak air cond. And budak dengki tu ckp, " Alah jgn abah. Along tu lemak tebal. Tak rasa sejuk". Cisss, kau nk gaduh ke ape hah?

Dah, mls nk ckp pape. tiada mood. bye semua.

p/s: hey, strawberry coffee dia sedap dan sgt murah. Plus, bau yg wangi. Suka sgt :)

Day 1

Lunch tadi sangat best. I eat a lot. From nasi and lauk pauk, move on to spaghetti, fruits, fruit tarts, cakes and bla bla lg. The majlis was awesome :D

Lepas tu pusing2 kt Mardi. I'll upload some pixxa later k. Lepas tu shopping mcm2. I beli head rest, keychain, bantal, air freshner utk kereta, sapu tangan. Semua bentuk strawberry. Haha. I almost nk beli seatbelt cover dgn kotak tisu punya bekas gmbr strawberry jugak. Luckily my dad ckp, tak kan semua dlm kereta bentuk strawberry. yeah, agreed with him.

Oh ya! I beli cactus. dengan bekas dia sekali. I beli 3. I'm thinking of nk bg rasdan 1 cactus tu.

Oh yes darl, I dah belikan kamu teh strawberry and dried strawberry as well. Tehee. Can't wait to see u. Mana boleh pisah jauh2 mcm ni. Ah, gedik la zaty!

Okay, gtg now. Need to bersiap. We're looking forward nak mkn steamboat. Yeay!

p/s: hotel kt sini takde air-cond. why? becoz dah memang sejuk pun. no need air-cond. hari ni 22 darjah celcius. hee. bye. slm

Friday, November 12, 2010

Finally

Alhamdulillah. I'm relieved. Everything da settle. Oh yes, we're going to Cameron tomorrow. Ada jamuan sekolah mak. I just realized that I have no shoes and no sweater. I do have sweater but, mane muat dah. Oke Oke. I'm fat, i admit it.

Its okay, I think pakai jela cardingan yang kelabu tuh. Wpun i nampak gemuk.Kasut? hurm rembat my mum punya sandal adalah 1 pilihan yang baik.

Baiklah semua, sy harus pergi dahulu. Nk kemas baju. Jap fikir, nk bwk lappy ke xnk? Haha. Bye. Salam.

p/s: Result?alhamdulillah. Pointer sama mcm sem lepas tp syukur sgt2. terima kasih unisel, lecturers and friends. Bapak janji nk bg phone baru. Nak! Nak sangat! :)

Grrrrr!

Serious shit!okay, jarang aku menggunakan vulgar words kt sini. Tp hari ni memang la sgt geram. Grrr!

Semalam kecewa gila sebab tak dpt tgk result pasal ditangguhkan. Mungkin line busy. semua nk masuk student portal at the same time. Oh unisel, can't u provide us with more than 1 way?How bout via email, sms instead of publish on the website. Everyone using the same way!Sebab tu tunggu berjam2 depan lappy. Lambat giler.

I try and I try it over and over again. Its the same. Tangguh. So, I woke up this morning and I expect I will be able to see my result. You know what happened?Keputusan tidak dipaparkan kerana yuran tertunggak. Sila hubungi Bahagian Kewangan untuk pertanyaan lanjut. What the fish! I'm under Mara. Selagi belum sain inbois(i'm not a typo, sebab da depa eja mcm gitu), selagi tu la fees tak bayar. Tapi, inbois tuh semua kan kt unisel. Memang sistem sebelum ni inbois sem ni sain sem depan. Unless u gv us a call. thats it. Nnt pergi bendahari ckp, inbois belum ada lg. Kena tunggu.

Another thing is, if aku ada tunggakan, apsal kau boleh bagi pulak aku ambil exam. Bukan selama ni budak2 under Mara okay je. Takde mslh. And, tak kan la xde dlm sistem yg kami ni under Mara. Tunggakan sebab kau orang punya kerja la. Nak sain inbois sem ni, sem depan baru dpt. Dah tu, result xleh tgk sebab ade tunggakan. Slh kami balik ke?

Duit nak! Service mcm haram. Tlg la, buat la announcement ke apa. Im not the only 1 student yg facing this problem. Bila call, tak angkat. Call lg, number busy. Sampai bila pun tak settle. Aku mls nk pergi sana tengah2 time aku sedang enak bercuti ni.

Dah, aku dah mls nk cakap apa2. Kecewa dgn mereka. Tak jaga langsung student dorang. Well, bg duit laju je nak. Apa2 jela. Sbr jela zaty. :)

Thursday, November 11, 2010

Penat


Penat tunggu exam dr mlm td bawak sampai pg ni..tengah hari tunggu xde jugak..pastu Pak Mahat ckp da keluar..bile bukak lmbt nk masuk student portal..dah lmbt nk masuk bukak dia ckp keputusan peperiksaan ditangguhkan sementara. Okay, terima kasih kerana membuli. Sy memang anak tiri awk, Unisel.

Dah, tak mahu carut2..tawakal je berapa pun dpt. Give up nk tgk result. Aku bg kau orang semua tgk dulu. esok aku tgk aku punya. Haish =.="

Kenapa tak Unisel anta email je kt student?Dulu boleh check guna sms. Bila aku try, cis result sem lepas yg keluar. Bkn sem yg baru ni. Benci.Okay, sbar zaty! :)

Ya Allah, permudahkan la segala urusan ku. Amin



eperhttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=1851856014383317253

Wednesday, November 10, 2010

Oh, No!

Semua orang..!!!sila nervous sekarang...result will be out..i'm dead..x_x

Gambar Rawak :P

Sementara tunggu exam result keluar, ni nk share gmbr2 zaman muda2 semasa masih menuntut di menara gading

Gambar sekadar hiasan: idea name blog twirlylollypop ni di ilhamkan dr gmbr mkn lolipop ni la..

semasa birthday Hana..da xpndg kamera da..tgk makanan je..effect dr makan ni, terus gemuk sampai la ni.. :P


cantik kan?

During my foundation...class usually started at 8.30..but most of the time I went around 8.00..serious!yg nie tak tipu. Tp tgk la towards nk habis belajar, 8.30 kelas..8.20 bru nk mandi =.="

dengan Bal. taken masa practice tarian. haha. dah name pn kelas tarian, wajib la pkai tshirt AF..tak gitu??

night club night class..mase ni ade test grammar. tp kelihatan mcm nk amek test kereta je :P

Muke i sungguh innocent. Antara minggu2 awal di unisel..tgk la kad matrik, maseh gune yg temporary lg..*notis pemberitahuan: mereka pakai heels, manakala sy pula tidak memakainya.jd jgn timbulkan sebarang issue ketinggian*

Theater. I jadik rapunzel yg menari lagu rihanna dgn Zombie kilang biskut Zorro..oh yes, my blonde hair made of tali rafia yg di carik2..tp mase ni da tanggal da :P

During our wedding cultural presentation. Our group did Indian Wedding. The baju belongs to me. But the selendang and the gelang belongs to Praba's sista(at the back there :p ) Naan unnai kadhalikiren!

Each of us were given a song and we need to turn it into other form creatively. I've got Eric Clapton, Tears In Heaven..this song is dedicated to his son, died at the age of 4.

Gadis dan bunga-lagu rahimah rahim..boleh klik kt sini utk lagu penuh

Okay, tu lagu penutup..lirik tak disediakan..bye semua..slm XD



Monday, November 8, 2010

Glee Toxic Official Music Video

Hari ni tak nak update blog. Lepas tu godek2 kt youtube. Niat di hati nk tgk video glee season 1 (mercy dan juga push it) Haha. suka both video :D

Lepas tu terjumpa this video. Terus sawan pasal Mr.Shue comel gila. Dah la comel, gila pulak tu. Sapa je tak suka. Terus sms dan. Tp dia tak lyn. Bls pn tak. Sebab dia mls nk lyn bila aku da sawan. Terus bg link kt ni kt nani. Lepas tu terus bersemangat tgk glee season 2 online.

Tp tak habis. Pasal da janji nk tgk dgn Dan esk selepas jogging. Tah jd tah tak. Janji lepas subuh nk joggingdan skipping. Tapi ada janji lg best. Sy janji lepas jog esk sy makan 2 pinggan nasi lemak kerang sotong sambal lebih.

Dah, tak nak komen byk. Tgk je. Sumpah Mr. Shue comel. Rasa mcm nk ...... jek. Tapi tak boleh nk ..... dia. Haha. Fill in the blanks with the correct verb. Lyn jela yeh lagu ni. Bye. Salam.

p/s: i jd follower blog i sendiri. klaka! kesian tak de org nk follow. Jadi, dah baca, sila follow. Hee


Sunday, November 7, 2010

Mengarut. Tak Digalakkan Membaca.

Seriously duduk rumah lame2 sgt cuti ni rasa blur je. Rasa bosan tu memang xpyh la nk bilang lagi. memang sgt bosan. kalau tak berfesbuk, main game. Skrg da rajin balik jd petani, turun ladang. Tanam2 pastu kutip2. Ulang benda yg sama setiap hari. Agak2 da bosan, p check restaurant plak. Hey, restaurant I dpt sijil jakim taw..okay, tak tipu jek.

Lepas tu skrg da mula main balik sims bustin out. Boringggg. Tp, what to do. I memang suka main sangat2 main game. Tapiiii, double cheese burger lg aku suka sangat2. Agak2 da muak, terus blog walking. Cuci2 mate window shopping secara online. Agak2 da leleh air liur, terus kesat dengan lengan baju. xpun sapu pada alas meja dapur.

Hmm tu lah, bila time ade kelas, bukan main nk cuti. Penat, stress, esaimen byk la ape la. segala ada alasan kan. Rasa tak sbr nk cuti. Tapi, bila da cuti mcm ni mula la. Bosan. Tak tahu nk buat ape. Ade kwn aku yg keje. Tp u all pn taw akak ni pemalas. Hah, ade jugak yg bg idea suh aku kuruskan bdn. Tapi, bru skipping 20 kali da semput2. terus nk minum abc longan 1. mcm mane tu.

Oh ye, bonda suruh belajar masak. Kalau suruh potong bawang tu, kena refer buku dlu. Potong dadu ke melintang ke kulit dlu ke. Kalo suruh masak air, tak tahu air tu da masak ke belum. pasal sebelum dan selepas air tu kaler same jek. kalo suruh rasa makanan, suma nya sedap. xde yg tawar ke manis. semua perfect.

Okay rasa cm da xde point nk cakap. kang mengarut. lebih baik pi solat isyak nuh. okay bye semua org lidi. :D

Friday, November 5, 2010

O' Love.

Salam semua. Hye. Sehat? Haha, tetibe sopan santun ni ape kes. Tak, ni nk share resepi badak kaki tiga masak stim. Eh tak!Resepi berkasih sayang ni hah. Amek pen, sila salin. Haih, meraban je keje aku ni. Okay, ni ade survey. pasal love life. lyn jela yeh... :D


When did you guys start dating?
2008 tahun babi emas ikut kalendar cina


How long have you been dating for?

2 years ++ ni kalo bayi ni da boleh timang2 mak bapak dia balik ni

How did you meet him/her for the very first time?
School. Tp, rapat betul2 bile Dan habis sekolah. Dah lame usha. tp sje je tggu habis spm, terus ngorat. Kang kate xcukop umur la, nk pokus pd spm dlu la..2 pasal habis sekolah bru akak anta rombongan. Shuwitt nye akak ni. Hahaha

How often do you meet him/her?
As for now, almost everyday. sometimes boleh jd twice/thrice a day. Pasangan meroyan memang mcm ni. Sila memahami.

Do you have pet names for each other?
Yes, but I can't tell u. Nnt muntah dengar panggilan kanda-dinda ni. Haha.

What do you like the most about your lover?
Almost everything. Termasuk lesung lalat di ats pipi blah mane tah..atau dlm bahasa saskrit nya tahi lalat..


Does he/she make you laugh and happy?

Yeap, bukan tu je. malahan, kadang2 sering menganggu emosi sy juga.


What did your family think about him/her?
So far, alhamdulillah. Everything is okay. My mum loves her 'new son' damn much.


What is the first gift he/she bought for you?
Masyaallah, I couldn't recall any of it. Err Big Mac Mc Value Lunch maybe. Oh wait! Can be considered as a gift?Emm sorry. Dah tak ingat langsung. *mintak2 la dia tak bukak blog ni.amin*


Have you ever done anything embarrassing in front of him/her?
Yes. Semasa sy sedang membebel sebab dia lambat, sy jatuh dan ter'sujud' kt atas jalan tar. and i cried. It wasn't hurt. But I feel extremely embarrassed.


Do you think arguing makes a relationship stronger?
It depends. Sometimes yes. positive arguing is good. But, sometimes arguing and fighting over stupid things doesn't count in. It might end up with something bad. Darah muda, biasa la kan. Haha. ape motif aku gelak2 kt sini?

If you were engaged, when would you want it to happen?

Around 5-6 more years to go. Insyaallah. tu pun kalo rasdan da habis belajar and keje, kalo tak kire cincai aku kawen jek dgn org len dlu. okay?


Do you want to spend the rest of your life with that person and raise a family?

Yes, insyaallah. doakan kami.


Okay, the end. Harap semua terhibur atas persembahan yg berprestij itu. Ni da dekat pukul 10.30.. agak2 mc value lunch ade lg tak?tak yeh?okayyy fine!bye semua orang lidi. sentap ni.

p/s: miss u rasdan. cpt balik. :)

Wednesday, November 3, 2010

Kawaii.

rasdann_rashid: ap maksud kawii

Zatty Minashiro: kawi?
Zatty Minashiro: ape?
Zatty Minashiro: kawaii?
Zatty Minashiro: ohh maknya subur
Zatty Minashiro: bukan maknya..tp makna nya

rasdann_rashid: ?

Zatty Minashiro: kawaii=subur
Zatty Minashiro: ala slow learner la budak engineering ni
BUZZ!!!
Zatty Minashiro: apsal lmbt2 bls
Zatty Minashiro: betul xtipu
Zatty Minashiro: so xpyh la g kt goggle translate

rasdann_rashid: malas la
rasdann_rashid: kedekut
rasdann_rashid: benci
rasdann_rashid is typing...
rasdann_rashid: booo

Zatty Minashiro: ape pulak
Zatty Minashiro: subur = kawaii
Zatty Minashiro: kawaii= subur


Okay la rasdan, sebenarnya kawaii tu bermaksud cumel...more kawaii= sangat cumel...bukan sangat subur keyh...sori2...hee jgn mrh ye :D

Rumah Sewa?

Hari ni pergi bersiar2..ambik angin juga naik angin di sekitar kepong. To be specific, Taman Ehsan. Tak, sebenarnya berhasrat nak cari rumah sewa. I culik Rasdang untuk jadi driver i. I cakap I bg upah kasik free jeli yg kalerful utk besday party tuh, terus dia lompat2 bintang kegirangan. Tanda setuju la tuh.

Mula2 pusing memang takde nampak iklan rumah sewa langsung. Iklan lori untuk disewa, langgan Astro sekarang dengan RM50 untuk pemasangan dan tukang paip diperlukan segera memang banyak. Sepanjang tiang talipon, tiang lampu tnb juga kt tiang gol semua ada. Mcm berkempen pulak aku tgk.

Lepas tu, aku nampak ade 2 orang pak cik kacak sedang berbual2 depan surau. So, mcm biasalah kan. Apa guna bwk driver kalau tak manfaatkan. Driver pun turun la pergi tanya. Hah, nasib kami baik. Pak cik tu cakap, ikut dia balik. Ade surprise! Lalalala. Aku memang suka bab2 surprise ni, terus jadi follower pak cik kt blog. Eh tak! Maksud nya, follow dari belakang. I follow~Bukan iklan digi mahu pun bedak badan follow me

Setelah merentasi selang 1 lorong dari surau, akhirnya kami pun tiba kt rumah pak cik tu. Pak cik cakap rumah sebelah dia ni memang untuk disewa. Owner da beli rumah kt sg buloh. Ni la surprise yg pak cik maksudkan nya.

Tengok rumah tu nampak mcm okay. Owner dia parking motor kt dlm kawasan rumah. Xde tulis just for display ke ape. Maknanya sewa rumah sekali dengan motor tu. Elok jugak, sekolah aku nnt 2 3 langkah da sampai. Bwk kete bazir minyak. Bwk motor pun okay jugak. Memang hari2 pergi sekolah lumba2 la dengan pak cik jaga. Kalau dia lambat, i kunci pagar. I catat nama kt buku kedatangan. Amacam?

Okay, enuf. Kembali pada cerita td. Pak cik tu bg la num tepun owner rumah tuh. InsyaAllah esk bapak janji akan tlg call kan. Terima kasih pak cik. Rasa mcm da okay sebab sekolah dah dekat dengan rumah. Pak cik sebelah tuh ade family. Mcm best. Erk, tapi Rasdan cakap kena tgk kt dlm dulu. Sewa memang mahal. Tapi bab sewa tak kesah. Janji ade tempat.

Hurm tetiba bau semacam plak kt sini. Mcm hanyir. Busuk pun ade. Ooohh okay. Lupe, diri tak mandi lg. Ptt la hapak. Okay bye semua bayi2 cumel sekalian. Salam..

P/s: Btw, agenda cuti sem mesti la pergi mkn meatball kt ikea. Pastu karok kt wangsa walk. Erk lg? memang, dr dulu sampai skunk, asl cuti je pergi sane. Kenyang sampai skunk. Okay, terima kasih semua. Out dlu!

Sunday, October 31, 2010

.



Lambat...!!!











Ye, awk sangat lambat!!!!




Saya terpaksa bersabar dengan awk tahu tak..








:..Glee Season 2..:





Dah, tutup story.


btw, esok rasdan dah habis exam..so, dia pulang besok..


maka, ada la teman saya nk bermain-main2


cis..macam apa jek..nak ajak dia main layang2 boleh tak?

Okay, rasa nya cadangan ini bakal di tolak..

nnt dia lantik i jd pengarah program waktu cuti

TAPI........................

Apa yg i cadang semua di tolak..last2 ikut dia jugak..

dah tahu dah..baik tak payah cadang pape

hohoho...okay, nk tidur dah..bye semua orang lidi..









Saturday, October 30, 2010

The New One: Welcome To Our Family.

Salam everyone. Hey, I have an awesome news to share with you guys. Guess what? Lalalalalalala...

Okay, my baby grey dah sampai. It is something like this :

But mine, ade tinted. Sampai malam tadi. And baru ptg td I've got the chance nk test-drive. Ahaks. Thanks mum and dad. Ianya xde la se-gah harrier bapak. Okay, memang tak leh lwn. Tapi, I'm grateful with what i have now. Alhamdulillah.

Also, thanks bapak tlg buatkan tempat parking baru for me. Promise, I will take care a good care of this baby grey. Okay, I'm going to miss my honda matrik. Its not mine but then, selalu buat mcm kereta sendiri. Sebab tu mak selalu marah. Ohohoi.

Sebenarnya, nk yang ni:

Tapi, okay la. As long as ade transport nak pergi sekolah nanti sudah memadai. Oh yes, masih belum ada nama yg sesuai untuk baby grey saya. Ade idea? Tehee. Nak name it boy ke girl? Okay , enuf zaty. kena berpijak di bumi yg nyata. Over betul akak hari ni.

Hah, dah tukau layout baru pula blog ni. Mcm hodoh jugak. Tapi, dah malas nk tukar. Oh ya, starting from now, sudah tak boleh komen dan tak boleh follow mcm dulu balik. Kenapa buat mcm tu?Sebab saja. Tetibe2 rase nk invite readers only. Okay, akan difikirkan nanti. :)

Chao everyone :D

P/s: Cumel cantik sangat 53 kali. Bukan 91. Tak jadi. Diganti dengan 53. love it. bye

Tuesday, October 26, 2010

Its Over Now

Its been the last day of my university life. I still remember on the first day when I came to Unisel. I registered 2 weeks after everyone has started their classes. At first, I don't have any friends because I came here quite late, after the orientation days. So, I don't have the chance to meet up my course mates during the subject registration.

Whatever it is, alhamdulillah at this moment, I managed to have thousands of bossom friends in Unisel. I met lots of people and each of them is difference from another. Even if it is like that, they are still awesome. I'm lucky to have great course mates and housemates. I will miss them especially those who are closer to me. I don't have to mention their names here as they know who they are to me. Thanks everyone.

A part of friendship, I learn many things in Unisel. I learn about life. Yes, life is not easy. I've been through many tough things. Oh yes, I learn on how to survive and be independent which are very priceless to me. I used to be pampered and spoilt, once.

Plus, I always said that I'm sick of my life in Unisel. Though I'm sick of it but someday I'm going to miss doing tons of assignments, group presentations, individual micro teaching, tests, quizzes and the thing that I hate most is the dateline of assignment submission. To tell you the truth, previously I was so excited to finish this semester, since it is the last one before going out for practicum.

But as the clock ticks towards the end of student life in here, I feel I will lost something. Something will be missing. Also, I'm quite sad as after this I am no longer meeting my friends regularly as I did.

So dear friends, (if you happen to read this)

I am lucky enough to know each and everyone of you. Sorry for everything. Its hard to say goodbye. I am writing this on my last day in Unisel. What starts, will end. That's life. Its over now. We're looking forward for our term paper and practicum. Wishing all of you B.ED.(HONS) TESL intake 3/07/08 , good luck and all the best in future. Teslians, we are the best!~

Monday, October 25, 2010

Pasrah

I have nothing much to say except....











NAK PASRAH JE UNTUK LAST PAPER PTG NI













sebab dah tak tahu nk study ape...paling2 jenguk2 kat bahagian essay je.. T.T




i guess its more to application rather than nak memorize terms2 tuh semua..as long as tahu and paham what it is, rasa nya pandai2 la nanti...if untuk mcq, tak tahu bulat2 jela..nak buat bentuk love pun takpe..no harm~ =.='

Untuk essay part..hmm..curi notes orang lain, pastu baca2..xde makna nya nk buat notes sendiri..sila kagum..tp, lg kagum bila exam pukul 2.30 ptg tapi masih sempat update blog.. :)

okay dah, nk revise2 sikit sebelum gi mandi..bye semua orang lidi..btw, tak sabar malam ni..ade jamuan kelas..nk mkn seafood banyak2..sampai muntah..selagi tak muntah tak nak balik..dah muntah, makan balik muntah balik tu boleh?k bye!

Thursday, October 21, 2010

Khamis Malam Jumaat

Hari ni khamis malam jumaat. Okay, bukan cerita ningsun mahu pun ning baizura. tidak, sama sekali. Tak, sebenarnya nak cakap hari ni hari khamis. Esok jumaat, dah kena balik unisel. Tak suka. Dan kami saling tak mencintai antara 1 sama lain, antara aku dan unisel. Tlg phm.*okay, sila kawal emosi anda yg menggelebeh itu* MyEm0.Com

Hah, jangan tanya pasal progress study. Memang double thumbs up la. Tumberlina pun kalah. *sila fahami sebagai makna yang tersirat, bukan tersurat* da mcm karangan rumusan sewaktu bearda di tingkatan 5 jelitaMyEm0.Com

Terlalu bergembira di rumah. Ye, terlalu taksub dengan cerita korea mengenai kisah musang sakti yang berubah menjadi manusia dan mempunyai guli berkuasa tinggi. Bila musang sakti ni sakit, bf dia anta pergi klinik haiwan. Sila kagum. MyEm0.Com

Ops, maafkan saya. Blog ni dah jadi blog review drama pula. Tidak sesuai. Ini kan blog cumel seperti bayi lagi bergaya. MyEm0.Com

Oit!oit!oit! Mengantuk sudah. Jum main dodoi2 nak. Selamat malam semua orang kertas.
MyEm0.Com

p/s: wish me luck untuk paper sy. Tinggal 3 sahaja lagi. bye~

Monday, October 18, 2010

Kisah Kedai Makan

Salam 1 raub :)

Ye, topik hari ni pasal kedai makan. Mlm td lapa sgt. So aku pun keluar la dengan faiz debab tuh. Tapi......

Susah betul nk cari kedai makan yg betul2 sedap. Kedai yg sedap tutup pula smlm. Berniaga tak konsisten. Hari ni bukak, esok tutup, tulat tubik tokse baru bukak balik. Dah tuh, time food sedap okay la. Tapi bila dah tukau tukang masak, mesti dah tak sedap. macam mane la nk bertahan.

Yg pasal kedai aku pergi makan semalam sbnr nya ada la last choice kitorang. Sebab bapak ckp kedai yg kitorang aim tuh tak bukak. Bila pergi, rupa nya betul. Memang tak bukak. Bapak cakap da berapa hari asyik tutup. Adoiyai =.="

So, terpaksa la makan kt kedai pilihan terakhir kami. Aku order nasi goreng paprik, same dengan faiz. Biar sama, cepat sikit dia buat. Sekali harung. Pastu tapau mee goreng basah 2. Paling best, dia anta mee goreng tuh dulu. Letak atas meja kitorang. Bila tanya mana nasi goreng paprik, budak tu cakap, "Entah, lum siap lg kot." Why don't dia check kan for us?And why don't siapkan nasi goreng paprik instead of mee goreng dulu.

Aku memang jd cerewet bila kt kedai makan. Dah lama sikit, baru la sampai food kitorang. Tu pun siap selepas food tauke dia sampai. Dah la bwk 1 family. Dtg lmbt dari kami. Tapi, food dia dulu yang sampai. Mmg unfair. Tapi, dah kedai dia. Nak buat mcm ne. Redha jela.

Dah tu, tgk nasi goreng dia da la sikit. Sikit xpek la lagi. Ni dlm paprik dia aku jumpa 1 je sotong. ayam ade la 2 3 hiris. Yg lain semua sampah. Ni nasi goreng sampah nama nya. Ini bikin marah ni. Nak bisng tapi faiz cakap, xpe la along. Makan jela. Bila makan, mmg tak sedap. Nasi goreng yg sungguh tasteless. Juga, fork and spoon yang tak basuh betul2 bersih. Masih oily. Tak suka.

Bukan aku tak bersyukur namun, as a customer mesti la nk service yang terbaik dan selesa. Rasa nya a few months back, aku dengan rasdan pernah makan kt situ. Tapi at that time makan chicken chop. Dah la lama tunggu. Aku dah mengamuk dan tarik2 rambut rasdan sampai botak pasal lapar sangat.

Bila tengok pinggan dia, memang teruja. Besar giler. Lagi besar dari bapak aku. Bila dia hidang, terus terdiam jap. Pinggan besar, tapi chicken chop dia besar tapak tangan bayi. Fries ade la 2 3 batang. Dah la batang fries dia tak handsome langsung, pendek pulak tu. Tak rangup. Dah tu, mayonis ciput giler. Agaknya mayonis dia da habis, tapi dia picit paksa keluar dr botol lg kot. And, banyak tu jela yg mampu keluar. kedekut sungguh.

Yang si rasdan makan sup sayur. pasal dia tak sihat time tu. rasdan ni jenis yang akan makan apa saja. termasuk makanan aku sekali dia baham. Tapi mase tuh dia cakap sup tu tak sedap langsung. Mcm sayur campur air paip getah je.

Sudah2, tetibe blog aku ni dah jadi blog membuat aduan rakyat pulak. Tak, sekadar ingin berkongsi kasih sayang berkongsi cerita je. Okay bye semua orang lidi. :D

Sunday, October 17, 2010

Pemalas

Sejak sampai rumah langsung tak meraba 1 buku pun lagi. Duduk hostel asyik meniduri katil. Duduk rumah pula asyik nk 'jaga badan' jek. Tak cukup dengan makan nasi dgn udang, makan cereal bertubi tubi. Susu kotak xde. Santan kotak ada ler. Faiz lupe nk beli. Takpe, lebih enak di makan begitu saja.

Dah tu, tak cukup dengan gangguan yg faiz berikan. Motif nk main badminton kt tengah2 alam rumah? Agak2 bapak dah jeling dan juling pasal bulu tangkis faiz hampir2 terkena lampu chandelier versi mini sampai gegau, terus budak debab tuh buat muka tak bersalah.Pergi dapur, purak2 minum air. Cis, nk cover la tuh.

Ingatkan da insaf. Rupa nya masih belum. Di saat aku sedang mengupdate blog ni pun dia masih gigih dan tabah men-smash sini sana. Alasan: Game belum habis. Semoga bulu tangkis anda gonjeng dengan cepat. *mengalami gangguan emosi*

Lagi satu, bukan tak nak study. Tapi, kipas kt dinding depan tuh mcm semput jek. Tingal nyawa2 ikan air tawar jek. Pasang 3(max da ni), tetap mcm xde effect. Angin tak rasa. Mungkin angin kentut rasdan lagi effective. sebab bau mcm bangkai. Yg ni tak tipu. :)

Jadi, berdasarkan strong reasons seperti: godaan makanan yg banyak dan sexy, gangguan emosi yg faiz berikan, kipas angin yang mengakibatkan sy berpeluh maka sy menjadi malas nk menelaah pelajaran. Haha, tak sebenarnya memang malas dan asyik berzina dengan laptop je. Asyik online jek. Mana tak nye malas.

Oh ye, mlm td sempat ziarah family rasdan. Sebab siang tuh tak sempat pergi kenduri kawin abg dia sebab ade paper smlm. Tapi, sgt seronok bila hampir semua adik beradik dan anak saudara rasdan ada.

The best part is, dulu masa awal2 zaman menggatal, pernah bg rasdan satu bantal peluk kaler pink. Sekali mase dtg mlm td, tgk2 ruzain dgn adam(anak-anak buah-buah dan) tengah main pillow fight dengan bantal pink tu. ptt la mcm kenal. Hee. Sumpah meriah. Juga, terima kasih kak miza atas sate yg sedap. Pandai kak miza beli. Walaupun i malu-malu kucing. Yela, tak kan anjing pula. Nnt haram. Kena samak.

Okay. Nak tidur. Bye semua orang lidi. salam.

Saturday, October 16, 2010

Kisah Hari Ini.

Alhamdulillah, I'm done with my second paper-teaching 0f literature in ESL: CES 3143 wah, siap dgn code subject lagi. over sikit boleh?

Oh ye, exam sy masih belum tamat. Masih ada baki. ini bukan baki dlm simpanan bank mahupun institut aminuddin baki,tidak! 3 more papers to go. Wish me luck, kawan.

Tehee. tak sabar nk pulang ke rumah. bapak masih berada di kl menanti bonda yg baru sahaja selesai seminar ape tah. Sementara menunggu bapak marilah kita berblogging secara sakan. Malah, sy sempat ber-blog walking sebentar tadi. lalu secara tidak sengaja telah terpesan sehelai shawl.

Hampir 2 minggu tak balik rumah. sungguh sadis bukan? menghabiskan masa dgn meniduri katil di unisel yg tercinta. kadang kala bila nafsu meninggi, terus merogol maggi tom yam dengan rakus bersama secawan air masak tanpa ais yang sungguh enak. Percubaan untuk membuat bayi gagal Percubaan untuk study gagal. Kerana sering digoda oleh laptop dan brodaband syaitan.

Kawan-kawan,

Sekadar ingin berkongsi kegembiraan bersama, sy sedang menanti ketibaan 'orang baru' dlm hidup. Ahaks. Bukan bayi mahu pun suami. tapi, kehadiran CCS 91 sy tidak lama lagi. Mengikut kamus bergambar tajaan Oxford, istilah CCS bermaksud Comel, Cantik Sangat. Padan sungguh dengan tuan nya bukan? Fuh, nasib baik bukan CES. kalau tak, dah sama dgn code subject tadi :D

Okay kawan. Sy patut mengemas barang terutama printer dan microwave yang perlu dibawa pulang hari ini. Signing off dulu. Nanti balik raub, janji update 3 kali sehari, selepas makan.

Bye semua orang. Salam :)

Friday, October 8, 2010

Girls Nite Out

At first our plan nak pergi Tanjung Karang for a great seafood..*erk!kisah makan lg..walhal waktu brunch smlm tuh da melantak mee goreng tempe, nasi ayam berdada besaq..pakej dgn mencurik soto dak farah..dah tuh, terpaksa membuat muka kesian kt dak nani n nana sebab kempunan nk melantak kek secret recipe..* Okay, aku memang suka makan dan makan dan makan lagi :P

Okay, back to business please..rombongan meminang ni disertai oleh aku, nani, farah, anis, n hana :)

Okay smbung balik..tah camne leh kensel plan nk gi makan seafood pun kurang pasti..rasa nya sebab nk karok kowt..cik hana terus memancut memecut myvi beliau terus smpai car park kt ou..dgn menggunakan GPS terhebat mase kini *zaty sila bangga diri sekarang*

Dah sampai2..amek gmbaq dlu..posing gedik2 sikit..okay dah..terus jalan naik lif..ingat nk tgk wayang kt tgv..pastu tgk jadual waktu tayangan cam tak seswai je..citer pun kurang menarik..pastu kunun nk cari punngung tayang gsc plak..

Tapi tah camne dah nampak karok jamban box..semua da histeria da jerit2..pastu berbelah bagi nak ke tak nak sebab kecik..boleh ke tak masuk 5 org ni..dah la semua nya jelita2 belako..

Pusing2 jap..tgk2 ade tak mamat ensem..eyh tak!maksud sy, tgk2 ade x ape2 yg menarik..igt nk bowling..tp aku bantah!sebab confirm la aku kalah..dah taw dah..ni yg mls nih..kang asyik gutter jek..asyik masuk longkang jiran sebelah.. >.<

Okay xpe..da tawaf kawasan tuh 7 kali..agak2 da ponat sikit..kami pun decided nk karok..layan jela..nsb bek uncle kt kaunter tuh kasik masuk 5 org..gegar2 gak la dinding kan..siap curik kerusi dr cyber cafe kt depan tuh..okay, ni tipu jek :P

Lagu pembuka tirai mesti la lagu tah..lupe dah.. di ikuti lagu memori daun pisang(ni lagu akak mase bercinta zaman logam dlu2)..lady gagap memang xleh tinggal lagu bad romcance dia..sambung dgn hana lavinge dgn lagu when u're gone..lalalalala...pastu dak nani tak nak kalah jugak..kasik la nyanyi lagu humko humise churalo dia tuh..wpun i tak takde sore..siap batuk2..wakaka.,.. Kami pun memekak dan terus pekak smpai la habis semua lagu yg kami pesan..terus kuar dgn muke kepuasan yg tak terhingga

dah kuar mesti la perut dah bunyi2 lagu zapin moden..at first, nak makan kt dominos..tp tak de..nk gi pizza hut tapi tak jadi..last2 setuju la makan kt kenny rogers..nyum2..agak lame jugak la aku tak makan quater meal black pepper.. :)

Dah makan, gosip2 sikit sebagai penutup tirai...pastu baru la kami angkat kaki nk balik..*bukan angkat kaki sahaja malahan, angkat bwk keluaq duet nk bayaq dlu..xkn nk bayaq pakai kad matrik* err betui ke tak aku cakap utara ni..hana, sy takde niat nk hina2 bahasa awk taw ;D

Dah la, mls nk tulis dah..penat i taip2..dah2, i nak makan kek coklat strawberry dgn ice blended mocha 3 hari lepas yg tak habis2 smpai klimaks..tehee

Bye semua..salam 1 unisel :)

Wednesday, October 6, 2010

Hai Nasi Goreng!

Since aku memang malas nk taip balik, so aku prefer copy paste je balik..

This happened mase pergi dinner mlm tadi:
Mak cik: Nk order ape?
Me: Sy nak nasi grg belacan 1..
Mak cik: Tu nasi grg kampung la tuh..
...Me: Hah?xpela, sy nk tukar nasi grg sotong la..
Mak cik: tu nasi grg seafood la tuh name nya..
Me: errr...boleh la..(muka redha)

p/s: bukan ke ade perbezaan kesemua nasi grg di ats?hmm~
footnote: copied from facebook status :)

Sedang menjalani hari hari terakhir bergelar seorang mahasiswi :D

Saturday, October 2, 2010

Tertuduh dan Di Tuduh

Location: Depan Marry Brown

Time: 11.30 am

I was about to fetch my little sister dgn my maid yg keluar bersia-siar hari ni. Okay, that is not a problem at all pun. What am i trying to say is mase aku nak amek adek aku, aku cari2 la parking. So, aku nampak kotak parking yg hujung 2 kosong. So, aku pun decide la nk parking kt situ since ia nya terletak betul2 kt depan pintu masuk MB. Sng sikit adek dgn kak susi nk nampka aku nnt.

So, as I enter the parking lot, tetibe mamat sebelah kereta turunkan cermin tingkap and said to me:

Mamat Terbabit: Awk langgar kereta saya ke?

Me: Haaaa..???*kerut2 dahi* Bang, kalau sy langgar kereta abg, mesti kereta abg da kemek xpun calar. Mesti la sy terasa I've bumped something. dan, mesti la sy dengar bunyi yg sy da langgar.

Mamat Terbabit: ye ke?*muke tak puas hati smbil jeling2 tgk2 lalu menaik kan cermin tgkap*

Me: *naik kan cermin tingkap balik coz I've nothing to do with him pun*

Gf Mamat Terbabit: *turun kete check2 la konon nya*

Me: *dlm kete waktu tu* dlm hati: Bla bla bla bla..sbr jela..

After around 3 minutes kowt dah penat belek2 kete dorg yg tak hensem tuh, terus masuk kete balik..xtaw la ape conversation mereka..But I think I know..hoho..dorg mesti tak maw turun dan masuk ke dalam MB memandangkan dah kantoi menuduh sy tadi. so, nk tunggu I blah dulu baru la nk turun..cett podah punggah!

Tak lame pastu my sista n kak susi pun came out..menuju ke arah kereta i yg ensem dari kete dorg tuh..pastu baru la depa cpt2 turun dr kete dorg..aku tak marah cume terkilan sebab they didn't say sorry at all pun 4 accusing me yg aku dah bumped into his car.. But i think that is not his car..parents punya kot..tu yg cuak..he seems very young..gf dy pun cam muda dr aku jek..

Mase tanya langgar ke tak kereta dia mcm beria..bile da kantoi, tak cakap sori..at least angkat la tgn ke ape..senyum ke..ni tak, pandang pun tak..what kind of attitude pun aku tak taw..

So, by the time aku dah balik, aku check la kowt2 kereta i calar balar ke kan..and, my prediction is right! Takde calar balar mahu pun kemek ke ape..Mungkin mamat tuh paranoid sgt kowt..atau mungkin mereka sedang melakukan 'senaman ringan' di dlm kereta secara berdua-dua kan..lalu secara tak sengaja telah mengoyang dan mengegarkan kereta itu dgn sendiri. Dan kebetulan akak cantik yang masih berbaju tidur dtg bersama dgn kenderaan hensem telah dituduh..huh~*sigh*

I've told Rasdan about this..and he said, "Biasalah tu, takde budi bahasa."

Okay, pape2 jela kisah kali ni..sumpah tak nak paking kt hujung2 dah..grr..nnt kena tuduh lagi..sbr jela zaty.. :)

Thursday, September 30, 2010

Practicum O' Practicum

Our practicum name list is out!Guess what?

I'll be doing my practicum in SMK Taman Ehsan, Kepong. I've never heard of this school before. Tapi, tadi sempat la google and I bukak website sekolah tuh.. Hurm, just so so la..

And, we''ll be separated after this..nana will be in batu arang..where as nani in seksyen 18 shah alam..same goes dgn farah kt batu 3, shah alam..cume diff schools.

And, i've informed just now that itu hanya la draft..Our faculty has not sent our names list to the school yet.So, we still can make changes..

Plus, we still don't have any supervisors yet. I'm looking forward to go to other school because of a few reasons. But I can't state ape reason tuh kt sini. Tapi, I still kena discuss dgn my group members first.

My dad said that Kepong xde la jauh sgt nk balik rumah..and xde la jauh sgt nk pergi unisel. Yes, its true. But then, entahla..hati tuh cam frust jugak. It is not easy to find rumah sewa nowadays. Tak kan la I nk serumah dgn Pak Mahat. Nnt kami gossip je sampai tak siap lesson plan.

Cherish pun group I jugak. I still tak jmpa Cherish lg. Tak discuss apa2 lg dgn dia regarding this issue. If nk tukau sekolah, we need to discuss and fikirkan tempat lain. I mean the other school. Sng tak semua org nk balik, nk pergi unisel. ade public transport tak, in case of anything. Kawasan rumah sewa tu if possible nk yg selamat. jauh mane dr sekolah. and tak kan la nk sewa rumah tapi duduk 2 3 org..nk sewa bilik pun kt mane..ade ke tak..nk duduk 3 bulan..if tak selesa will create problems in future plak..byk faktor2 yg perlu di fikirkan.

The other girl I tak kenal. I've been asking around if anyone know her. Tapi the answer is still NO. Mungkin junior or mungkin jugak senior. How to contact her pun I'm not very sure.

If nk fikir, mmg la sedih. Terpisah2 dr kwn2 rapat. Yg da biasa wat kerja sama2..yg jumpa hari2..yg gaduh selalu..its a normal thing.

If boleh tukau sekolah. Lets say pergi sg buloh. Pastu duduk ramai2..i mean xde la 10 org..4-6 ke will be okay..tapi sekolah lain2..rumah je same. at least dah kenal dorg.

Lesson plan i tak sesiap lg ni..sikit je lg tinggal. tapi da tak de mood nk buat. Plus dgn test discourse analysis tomorrow nite. Tak pasti nk study ke tak..*yawning*

Okay, selamat malam..salam


I

Saturday, September 25, 2010

Kisah 1

Niat di hati nk print ass-signment kt halilah bookshop. Semua ni gara-gara printer aku yg dah kehabisan ink. tapi masih tabah untuk tidak membeli ink printer. Ni bukan dasar dlm suruhanjaya antara kaum. Tapi dah mmg dasar kedekut.

aku pun melangkah la masuk kt dlm kedai. Tgk org takde la seramai pagi td. So, aku pun terus jela beratur sementara menunggu giliran. tak perlu amik nombor pun :)

Nk dijadikan cerita, dulu waktu zamn muda2 dan bergetah lagi, mmg rajin la pergi print, fotostat kt kedai terbabit. Tp, sejak da ada kemudahan sendiri, mmg dah jarang menziarahi kedai itu. Kira agak lama jugak la tak bertemu dan bermesra dgn akak2 kt kedai buku berkenaan

Bila tiba je giliran aku..

Akak : Masuk kan pendrive. *smbil memberikan senyuman pemanis kedai*

Aku: Ok.-cucuk pendrive kt pc sambil senyum simpul2 gulung2.

Akak: -dgn muka penuh yakin- Hah, dah mengandung ke?

Aku: Erk!Akak, sy dtg sini nk print..Aaaaaa *hentak2 kaki smabil hantuk2 pale kt mesin fotostat*

Akak: -muke bersalah-Eh, sori2..jgn la amek hati. Kt sini kan ramai student yg dah kawin.

Aku: Tak kire! tak kire! kena half price ni. haha *cubaan peras ugut*

Moral of the story: Sila kurus. Nanti di salah tafsir. Benci lemak2 ni di tuduh sebegini rupa.

Okay, sy nk berinai. malas pulak nk sambung kisah 2. okay bye. salam

p/s: sedang 'kembira' di melaka bandaraya warisan ini

Sunday, September 19, 2010

Last Dah Nih :P

Malas gila nak balik unisel hari ni. Bile bukak facebook rupa nya ramai lagi yg menampal status seperti berikut:
berat kaki ini untuk melangkah pagi ni..!!!
mak...tl...xnak balik lg....
malas nyer....balek dgn perasaan sedey....=(

Dan aku pun same la cam mereka..tapi, sebelum balik i nk post 2 keping gmbr :P

Gambar paling kontrolbasi (Mr. Testosterone and Mrs. Estrogen)


Pastu, mase last day puasa aku ajak rasdan dating..puasa2 pun sempat lagi Haha ingat nk gi bazar berdua jek..sekali, dia bwk la bodyguard dia..jeng3...



Siapa yeh?











lalalala...













Tadaa!!dari kiri: adam,ruzain, pia, and cicha..serius meriah giler..mase dlm kete rase cam kt dlm tadika :)

Okay..tiak i pun da wangi2..so, dah kena balik unisel skrg.i tak mao update blog da pasni..jgn rindu2..erk poyo!..babai..salam..

Saturday, September 18, 2010

Abaikan Post Ini..lol

Bangun awal untuk menyiapakn assignment yang tertunggak..haha..esok dah nk balik hari ni masih tabah dan gigih menyudahkan reflective essay on leadership style :)

Bukan tak nak buat awal2 tapi terlalu byk godaan dari teman2. Tambahan pula, godaan dari mereka2 yg mengadakan majlis rumah terbuka 'memaksa' aku untuk berada di sana. Natijahnya, lihat la sekarang. Tehee. Badan membesar seperti juara. Hoyehh~

Aaa ape?Kerja last minute?Takde la last minute pun, masih sempat nk submit minggu depan masih menggunakan alasan yang sama sejak dari zaman logam Buat awal2 lepas tu silap jugak apa makna nya. Okay, sila benci statement i sekarang

Okay, I'm signing off. seriously, I said I'm signing off. no more kuih raya and as well as no more buang masa berblog dan berfacebook. Okay, bubye salam~

Yang 'meroyan' sbb keje tak siap lg

zaty xoxo (erkk..xoxo?duhh tlg la)

Wednesday, September 15, 2010

masih tak sedar diri

Salam

Tolong hentikan semua sandiwara ini okay?

Ckp nk buat ass-signment tapi masih bermain-main dengan perasaan yang sungguh kembira

Dasar hot hot chicken shit jek okay ini bukan kisah extra hot chicken peri2 ye.

ok dah.tutup kisah ini esaimen

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Mari kite buke cerita baru..tadi aku godek sane korek sini pastu terserempak la dgn sesuatu..eceh, mcm suspen jek..okay tak,sbnr nye sgt tertarik dgn 1 sarung lengan dgn skirt ni..dress code utk teknik pemakaian musti baju kau pendek, ketat dan singkat..

ye, sy ulang Fendek fingkat fetat hah, cube korg ulang bacaan 3 perkataan terbabit dgn kelajuan yg maksimum..ulang2 smpai horny pun takpe..bagus utk tindakan peristalsis ye rakan2

nk tgk?kalau korg tak nak xtgk, kena jugak..wajib..attendance is compulsory..
mari lah klik sy sebab sy suke awk klik sy

da tgk?cumel kan rekaan terbabit?if ade tshirt yg pendek tapi masih tabah jugak nk pakai keluar dating,(pastu bf anta balik rumah semula suruh tukar persalinan yg lebih sopan gara2 baju pendek dan singkat..errr mcm kenal jek) so bleh la pakai sarung lengan supaya bleh la kaber lengan korg yg kena sunburn..pastu jgn lupe pkai skirt tuh..leh la kaber bayang2 atau bentuk miss V korg tuh..err ni utk kaum wanita supaya lebih sopan bile keluar..teheee XD

tah korg phm ke tak..ni cth gmbr..credits to X10der Muslimah fashion on fb..

Menarik kan?syabas..(bkn syabas syarikat bekalan air s'gor)

Fine, ini bukan direct selling mahu pun jualan mega habis habisan di parkson.tidak sama sekali..sekadar ingin berkongsi..bkn kongsi raya mahu pun kongsi isteri..

okay kalo bab2 cenggini mmg tak kedekut nk kongsi..tp kalo bab makanan jgn harap aku nk kongsi makanan dgn org len..ni dasar tamak haloba di bwh seksyen tak sedar diri da gemuk..lalu dikenakan hukuman tahan napas sampai perut kempis

aaaaaaaaaaaaaa da mengarut tarut da nih..sile berpijak di bumi yg nyata...nk aut!aut!aut!pergi kutip adek pulang dr sesi persekolahan..taaaaaaaaaa..salam :)

Sunday, September 12, 2010

Berbuka Puasa

Haaachooo...wahh da berhabuk da blog ni..dtg sekali dgn sawang2(smbil lap2 dgn vulu hayam)..sbb pnye lah lame tak update blog ni kn..okay,first of all nk ucap selamat hari rayer aidilfitri maaf zahir dan batin(err..)

hoho..post kali ni nk share ade la 2 3 kheping gmbr time berbuka puasa mse kt dewan felda D'saji ritu..3 2 1 eksyen~

* sile fokus pd nasik yg membukit yg pada mulanya ditolak tepi*


tibe2 terlupa ni sesi makan2..pastu terus tarik pinggan yg penuh dgn nasik terbabit utk sesi penggambaran bersama 2 gelas air sirap ais pula

Hah, gmbr tuan tanah da lenyap dr pandangan mata..skrg ni gmbr makanan dr pandangan perut ..haha..okay ni name nya makanan org tamak :P

ni bkn motosikal yg kena rampas dgn pengawas sekolah pasal tak tampal sticker mickey mouse..tak2..ni props kt ataih pentas nuh

errr ni xtaw la props ke ape..mgkin one drop perfume ni penaja makanan kt sini ke kan..okay pape jela..da la table depan sekali..sebelah speaker..bile ade org nyanyi2 tak macam bergetar plak gegendang telinger aku..tp, aku ttp tabah utk habiskan makanan..hebat bukan?

sementara menunggu azan, i sempat tertidur taw..wpun mate tertutup, tetap kna jage makanan i..kowt2 abg 2 org kt blkg tuh curik ke kan..

caption utk abg baju hijau: psstt mat..dia da tidur lum..


baju kelabu: da kowt..*toleh kiri dan kanan* okay set..line clear

Pastu dah terjage terus je snap lg 1 picture..ni bkn buat muke cumel la..ni sbb dlm mulut ade kepala ikan..kaber2 cket..kang kantoi i tak leh pose plak kan :)

bak kate ahmad Dasdan kt dlm fesbuk..ni pencuci mulut..tp sbnr nye aku telah difitnah..mmg gmbr ni sebagai cadangan hiasan je..pas sesi fotoshoot ni, aku terus tolak tepi spagheti berkenaan..lalu disambar oleh helang berjerawat yg bernama lasdan..*tlg percaye kisah ini* :P

tataw ape motif dan amek gmbr makanan dgn tiket wayang nih..tp kan..aku telah ditipu oleh kuih ijau tuh..first2 ingatkan kuih ambun (org kelantan pnggil ambun..org raub pnggil ape xtaw..kuih apam kowt..ni bkn kuih lucah..ceit okay smbung citer..igt kuih ambun..betul la pada asas nya kuih ambun..tp isi nya ade kacang merah kowt..tak suke kacang merah..da la amek byk mule2..org tamak..kn da tak habis) :(


okay la..letak la jugak gmbr babang ensem ni kan..wpn rupa seperti pembuat keranda..okay tak tipu..ni jaat da nih..okay, costume beliau telah ditaja oleh pihak uniten..(okay, beliau dipakse memakai semula baju batik yg diberi semasa menjadi fasi mse mggu orientasi baru2 ini)

okay la..ni saje liputan untuk jam ini..ehe..giler~ni kes tertelan buluh lemang smlm jd giler cenggini..

p/s: okay, wpon korg sume tak heran tp aku ttp tabah nk ckp jugak bahawa cerita step up 3 tak best..kenapa tak best?sbb aku da tertidur mase halfway cerita ni..sbb tu tak best..okay fine..nk gi mandi..ni da rayer ketiga..last mandi mlm rayer jek kan..okay next update: err..belum dikenalpasti lg..taa salam :)